fbpx

Pravila i uslovi

USLOVI PRODAJE I DOSTAVE

Navedeni uslovi prodaje i dostave primenjuju se na svaku kupovinu obavljenu na orneo.rs za dostavu po celoj Srbiji. Svi ugovori o prodaji sklopljeni na orneo.rs biće na srpskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na orneo.rs.

Kompanija Corbin group d.o.o. kao vlasnik  orneo.rs

 • Pun naziv pravnog subjekta: Corbin group doo
 • Poštanska adresa: Save Jovanovića 4, 11222 Beograd
 • Šifra delatnosti: 4690 – Nespecijalizovana trgovina na veliko
 • Matični broj: 20702982
 • PIB: 106903942
 • Web adresa: www.orneo.rs 
 • Kontakt telefon: 062/22-77-78, 063/540-502, 060/669-66-07
 • Kontakt e-mail: orneo.rs@gmail.com

OPŠTE INFORMACIJE

Svi izloženi proizvodi zavise o dostupnosti ili stanju na zalihi. Nastojimo osigurati zalihe svih proizvoda, te ćemo vas upozoriti ako neki proizvod nije na zalihama. Ako iz bilo kog razloga, koji je izvan naše nadležnosti, ne možemo nabaviti proizvod ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam proizvod ne bude naplaćen.

Dali smo sve od sebe da bi opisali i prikazali proizvode što je preciznije moguće. Eventualno može doći do razlike u nijansama boje proizvoda prikazanih na vašem uređaju i stvarnog izgleda proizvoda zbog reprodukcije boje na uređaju. Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite Korisničkoj službi pozivom na broj +381 (0)62 22 777 8 od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00 ili e-porukom orneo.rs@gmail.com.

Zadnje ažurirano: 2022-09-09

CENE PROIZVODA

Cena pojedinačnog proizvoda nalazi se pod pregledom proizvoda, na stranici proizvoda i u korpi.

 • U cenu pojedinačnog proizvoda uračunat je PDV
 • Cena pojedinačnog proizvoda ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave zavise o mestu dostave i veličini proizvoda. Više o dostavi saznajte ovde
 • Dostupnost i cena JYSKovih proizvoda su podložne promenama zbog situacija rasprodatih zaliha, kao i pogrešnih cena ili pogrešno istaknutih cena. Ovo važi i za štampane ponude (u lecima/katalozima i ostalom štampanom materijalu) tako i za sve informacije koje se mogu da se pronađu na web-sajtu JYSK.rs. U slučaju pogrešne cene, nastojaćemo da je ispravimo u najkraćem mogućem roku.
 • Sve su cene aktuelne i redovno se ažuriraju
 • Za svaki proizvod vredi ona cena koja je bila vidljiva u vreme kupovine
 • Garancija cene: Pročitajte više.

Ako smo greškom istakli prenisku cenu proizvoda, nismo dužni dostaviti taj proizvod po navedenoj, pogrešnoj ceni, pod uslovom da Vas o istom obavestimo bez odlaganja, pre nego što vam isporučimo proizvod. U takvim slučajevima zadržavamo pravo otkazati vašu porudžbinu. U slučaju otkazivanja vaše porudžbine, izvršićemo potpuni povraćaj sredstava, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povraćaja i zamene.

PLAĆANJE

Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sledećih načina:

– kreditnim i/ili debitnim karticama: MasterCard, Visa, Diners, Maestro u maloprodajnom objektu HOUSE DECOR

– plaćanje pouzećem

– plaćanje po predračunu.

U slučaju preuzimanja robe na prodajnom mestu, naručene proizvode moguće podići odmah po uplati.

U slučaju prodaje na rate koja je trenutno moguća samo čekovima potrebno je iste dostaviti do nekog našeg prodajnog mesta.

POTVRDA PORUDŽBINE

Kada napravite porudžbinu, primićete e-poruku s potvrdom o porudžbini. Potvrda o porudžbini sadrži sledeće informacije:

 • broj porudžbine
 • adresa dostave
 • način plaćanja
 • kontakt-podaci ORNEO Korisničke službe
 • informacije o vašem pravu na povraćaj i zamenu te o pravima o zaštiti potrošača

Porudžbina je samo naša ponuda za kupovinu. Imajte na umu da se ova e-poruka o potvrdi porudžbine ne smatra vašim konačnim prihvatanjem ponude.

Mi smatramo da ste prihvatili ponudu tek nakon što vas kontaktiramo i obavestimo o stanju vaše porudžbine i vremenu dostave.  Tek se u tom trenutku kreira ugovor između vas i nas, kojim vam prodajemo proizvod koji ste poručili od nas.

Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmeniti vašu porudžbinu (međutim, možete otkazati porudžbinu kako je navedeno u našim Pravilima povraćaja i zamene.

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kom trenutku odbiti dostavljanje proizvoda. Ako odbijemo dostavljanje proizvoda iako je već plaćanje izvršeno, vratićemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povraćaja i zamene.

Nastojimo osigurati zalihe svih proizvoda i obavestićemo vas ako neki proizvod nije na zalihi. Ako vam iz bilo kojeg razloga koji je izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti proizvod, ne snosimo odgovornost za to, ali pobrinućemo se da vam proizvod ne bude naplaćen. Radi interesa svih naših kupaca možemo ograničiti kupovinu većih količina nekih proizvoda. Ako pokušate da kupite veće količine proizvoda koji ima ograničenu zalihu, dobićete obaveštenje kojim ćemo vas zamoliti da smanjite količinu proizvoda koji želite da kupite.

Ako želite da vam opet pošaljemo potvrdu vaše porudžbine, molimo vas da se javite Korisničkoj službi pozivom na broj +381 (0)62 22 777 8 od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00 ili e-porukom orneo.rs@gmail.com.

DOSTAVA

ORNEO WEB SHOP ISPORUKA

Svejedno je gde živite, mi se brinemo  da su Vam naši proizvodi jednostavno i brzo dostupni  putem našeg web shopa.

Uživajte kupujući iz udobnosti Vašeg doma, bez stresa, bez troškova odlaska u trgovinu, klikom na korpu, jer to Vam nudi web shop ORNEO.

ROKOVI ISPORUKE

Rok isporuke robe dostupne u e-prodavnici je od 3 do 10 radnih dana za Beograd, osim proizvoda za koje je kupac obavešten o drugačijem roku isporuke.

Ukoliko željeni proizvod nije na stanju rokovi izrade su do 20 radnih dana.

Rok isporuke počinje u trenutku kada Orneo dobije potvrdu autorizacije plaćanja (ne uključuje vikend i praznike).

Prodavac je dužan da obavesti kupca 24h pre isporuke, kao i dogovoriti okvirno vreme isporuke. Ukoliko Kupac i Prodavac ne mogu uskladiti vreme isporuke Kupac može preuzeti robu u salonu uz predhodni dogovor.

Ukoliko ne želite dostavu proizvoda kupljenih putem web shopa, robu možete podići i sami u jednom od salona.

Robu iz sigurnosnih razloga ne šaljemo brzim poštama.

PREUZIMANJE PROIZVODA

Proizvodi se preuzimaju u salonu House decor uz predhodni dogovor.

Kupac je dužan da svu robu detaljno pregleda pre prijema.

Prilikom preuzimanja poručenih proizvoda potrebno je da vizuelno pregledate sve delove da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Svi delovi kreveta upakovani su providnom streč folijom tako da je moguće detaljno pregledati sve delove. Dušeci su upakovani u providni najlon i lako je pregledati sve strane. Ukoliko primetite neka oštećenja odbijte prijem i plaćanje proizvoda.

DOSTAVA PROIZVODA

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Prilaz ulazu mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže tačke na kojoj je istovar moguć.

Kupac je dužan da svu robu detaljno pregleda pre prijema.

Prilikom preuzimanja poručenih proizvoda potrebno je da vizuelno pregledate sve delove da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Svi delovi kreveta upakovani su providnom streč folijom tako da je moguće detaljno pregledati sve delove. Dušeci su upakovani u providni najlon i lako je pregledati sve strane. Ukoliko primetite neka oštećenja odbijte prijem i plaćanjeproizvoda i odmah nas obavestite.

U slučaju da se, iz nekog razloga Kupcu vrši povrat uplaćenih sredstava isti se vrši po ceni po kojoj je roba i plaćena.

Dostave se mogu produžiti zimi zbog vremenskih uslova, o čemu ćemo Vas obavestiti blagovremeno.

Vi ste odgovorni za odlaganje ambalaže.

Napomena: Zbog COVID 19 pandemije Prodavac zadržava pravo promene nekih od uslova poslovanja o kojima će obavestiti svakog Kupca prema kome ima obavezu u datom trenutku.

PRAVILA POVRAĆAJA ILI ZAMENE PROIZVODA

Ako se predomislite i želite da vratite ili zamenite neki od proizvoda, u Corbin group-u možete to uraditi.

Mi vam vraćamo celokupan iznos za proizvode koje vratite s računom. To se važi za proizvode kupljene u prodavnicama, kao i za one kupljene u webshopu.

Imajte na umu:

 • Proizvod se može vratiti ili zameniti isključivo u prodavnici u kojoj je kupljen
 • Ako nemate račun, dajemo vam mogućnost zamene za isti proizvod koji ste kupili.
 • Roba mora biti nekorišćena i vraćena u orginalnoj ambalaži.Ako vratite proizvod koji je oštećen neadekvatnim rukovanjem robom ili korišćen tako da je njegova vrednost značajno umanjena, zadržavamo pravo da smanjimo iznos povraćaja ili da odbijemo povraćaj.
 • Proizvodi napravljeni po meri, kao što su kreveti i dušeci generalno imaju manju vrednost pri povraćaju.
 • Potrošač snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi. Ukoliko sami vratite proizvod kupljen putem online kupovine u orneo.rs prodavnici, prodavnica zadržava proizvod te vrši povraćaj sredstava na vaš račun u zakonskom roku.
 • Ukoliko preferirate da mi organizujemo uslugu povraćaja, kupac će refundirati inicijalni trošak dostave i pokriti naš trošak povraćaja proizvoda.

Napominjemo da trošak isporuke kao i dodatne usluge unošenja i montaže ne vraćamo ako je dostava izvršena.

Latex

Kao sirovina koristi se u proizvodnji raznih vrsta guma i proizvoda od gume, u proizvodnji odjeće, automobilskoj industriji a zbog svoje izvanredne molekularne strukture građene od mnoštva otvorenih ćelija s mjehurićima zraka i molekulama gume koje vrše funkciju minijaturnih opruga, latex je prepoznat kao jedan od najkvalitetnijih materijala za proizvodnju dušeka.

Latex je potpuno antibakterijski materijal te svojim prirodnom karakteristikama onemogućava razvoj bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama, održavajući tako higijenu Vašeg kreveta.

Otvorena struktura ćelija latexa omogućava samostalno provjetravanje madraca, eliminirajući tako neugodne mirise i zadržavanje vlage na madracu.

Zahvaljujući svojoj dinamičkoj strukturi, latex optimalno regulira klimu za spavanje.

Prilagođava se godišnjim dobima, pa tako ljeti dodatno hladi dok zimi grije.

TENCEL®

Tencel je registrovano ime Lyocell-a, koji je 100 % biorazgradiv, obnovljiv i ekološki tekstil, izrađen od sitnih niti prirodnih celuloznih vlakana. Tencel vlakna veoma podsećaju na pamuk, otporna su na gužvanje, odlikuje ih izuzetna mekoća i svilenkast izgled. Veoma je otporan, čvrst i izdržljiv, tako da može da se pere ručno i mašinski. Karakteriše ga velika prozračnost i sposobnost upijanja vlage. Poseduje 50% veću sposobnost apsorbcije vlage od pamuka. Tencel celulozne niti sprečavaju pojavu grinja i bakterija i preporučuju se osobama sa osetljivom kožom. Tencel® je „revolucionarno“ vlakno iz prirode koje je pri samom vrhu tekstilnih tehnologija i njegova proizvodnja podrazumeva visoku brigu o prirodnoj sredini i nedostatak zagađenja.

Koliko vremena treba da dobijem poručeni proizvod?

Ukoliko proizvod ima na stanju može se preuzeti odmah.

Ukoliko isporuku radimo mi onda biti u periodu od 3-10 dana od konačne potvrde Vaše porudžbine. za teritoriju Beograda.

Ukoliko željeni proizvod nemamo na lageru, rok isporuke se produžava. Za dušeke rokovi izrade su do 15 dana dok za krevete rokovi su od 7 do 20 dana.

Koliki su troškovi dostave?

Prilikom kupovine na našem sajtu:

 • Iznad 59.999 dinara, dostavu plaćamo mi i ona je za kupca besplatna za teritoriju Beograda.
 • Ispod 59.999 dinara trošak dostave se obračunava prema mestu gde se roba dostavlja.

Koliko dugo pod garancijom je moj proizvod?

Za sve Orneo proizvode nudimo 2 godine pune garancije.

Proizvod je oštećen, šta sada?

Pozovite broj telefona 062/ 22 777 8 i procedura za vraćanje proizvoda će vam biti detaljno objašnjena ili pošaljite e-mail sa Vašim zahtevom na e-mail adresu orneo.rs@gmail.com

Ukoliko je Vaš proizvod još uvek pod garancijom (potvrdu o garanciji ste dobili zajedno sa proizvodom i računom), procedura ukratko je da proizvod pošaljete sa važećom potvrdom o garanciji, kao i popunjen i potpisan formular o reklamaciji na sledeću adresu:

 • Corbin group doo, Save Jovanovića 4, 11222 Beograd

Mi ćemo Vas tada kontaktirati u vezi informacije kada ćete biti u mogućnosti da primite popravljeni proizvod nazad.

Koliko su troškovi slanja proizvoda koji vraćam?

Troškovi slanja prilikom vraćanja se računaju po osnovu težine paketa koju kupac vraća i kurirske službe po kojoj se šalje.

Koliko traje povraćaj novca ukoliko vratim proizvod?

U roku od 15 dana.

[/vc_tta_accordion]

Email
Messenger
WhatsApp
Viber
Phone
Messenger
Whatsapp

Add the number to the Contacts on your phone and send us a message via app.

Call us:

+38162-227-778

Viber
Phone
Email
Reset Password