fbpx

Dušeci

Dušek je najvažniji deo kreveta.

Oni se mogu kupiti zajedno sa krevetom, a mogu se i birati posebno, u zavisnosti od Vaših želja, mogućnosti i potreba. Klasični dušeci sa federima (dušeci sa žičanim jezgrima) odavno su zamenjeni dušecima sa poliuretanskom penom, dušecima sa memory penom ili dušecima sa od lateksa. U našoj ponudi možete pronaći i dušeke nove generacije sa džepnim jezgrom. Džepičasta žičana jezgra imaju brojne prednosti u odnosu na ostala žičana jezgra, a najvažnija je karakteristika odlično podupiranje tela. Svaka opruga u ovom jezgru ušivena je u poseban džep od netkanog tekstila pa se zbog toga pod pritiskom ugibaju nezavisno jedna od druge. To znači da se pod težinom tela jezgro formira tako da tačno prati liniju tela, a posebno je to važno za kičmu.Postoje i dušeci od češljanog pamuka (futona). Preporučuju se dušeci koji nisu suviše tvrdi, kako se ne bi javili bolovi u leđima. Dušek odgovarajuće tvrdoće mora držati vašu kičmu u pravilnom položaju i prilikom ležanja na boku. Osobama nešto veće kilaže preporučuju se malo tvrđi dušeci.Ukoliko i dalje imate dilemu u odabiru pravog dušeka tu smo da Vam damo i dodatne informacije.

Sve dušeke izrađujemo u standardnim i vanstandardnim merama.

Izdvajamo iz ponude

Dušeci ORNEO – Džepičasta jezgra

– imaju brojne prednosti u odnosu na ostala žičana jezgra.

 

Prednosti džepnih dušeka sa oprugama

Jedno pitanje koje stalno dobijamo od naših kupaca je „Koja je razlika između džepne opruge i normalne opruge, i da li je vredno dodatnog novca?“. Ukratko, da, definitivno vredi ulaganja!

1. Šta je džepna opruga?

Džepne opruge su pojedinačni namotaji umotani u kućište od tkanine i ova kućišta se obično šiju zajedno. Za razliku od konvencionalnih opružnih sistema, džepni namotaji imaju mogućnost da se kreću nezavisno, a ne kao cela opružna jedinica. Pojedinačno pomeranje opruga će ponuditi bolju podršku, rasterećenje tačke pritiska i takođe će ograničiti prenos kretanja.

U zavisnosti od Vaših potreba možete birati više kombinacija dušeka sa džepnim oprugama. 14 cm sloja 7 – zonskih džepičastih opruga koje se u potpunosti prilagođavaju telu tako da je svaki deo tela pravilno podupreti.

256 opruga u metru kvadratnom.

Napredne džepičaste opruge zaista omogućavaju pomeranje samo onih opruga na koje telo direktno vrši pritisak, zato je kičma uvek poravnana i u pravilnom položaju, bez obzira na položaj tela tokom spavanja.

Važna prednost individualnih, džepičastih opruga je i u tome da pravilno i neprimetno ispravljaju položaje tela dveju osoba na bračnom krevetu, iako je između partnera velika razlika u težini.

Tako je uticaj negativnih spoljašnjih faktora na kvalitet sna doveden na minimum. Zbog sastava džepičastih opruga spavaćete mirnije i udobnije bez obzira na to kako često vaš partner menja položaj spavanja.

U ponudi su dušeci od najmekših do najtvrđih, kao i  dušeci sa dodacima Memory pene, Hr pene, Kokosa ili Eco lateksa.

Ovakvi dušeci sve češće dolaze sa navlakama koje se mogu skinuti i oprati. To je veoma važno jer se na taj način predupređuju i ublažavaju simtomi alergije na grinje i kućnu prašinu.

 

Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi sa našim proizvodima, slobodno nas kontaktirajte. Naši stručnjaci su uvek udaljeni samo jedan klik!

2. Prenos minimalnog kretanja

Kao što je gore pomenuto, džepne opruge imaju mogućnost da se pomeraju pojedinačno i stoga minimiziraju prenos kretanja kroz dušek. Dakle, ako se vaš partner okreće, Vi to ne osećate!

3. Rasterećenje pritiska i potpuna podrška telu

Dušeci sa džepnim oprugama smatraju se dušeecima premijum tipa i pružaju doslednu, sveukupnu podršku. Kada se kombinuju sa odgovarajućim slojevima udobnosti, dušeci sa džepnim oprugama će se prilagoditi obliku vašeg tela i pružiti olakšanje tačke pritiska u oblastima kao što su kukovi i ramena.

Pošto se opruge prilagođavaju individualno vašoj težini i obliku vašeg tela, to će obezbediti da vaša kičma bude pravilno poravnata tokom cele noći u bilo kom položaju, sprečavajući tako opšte bolove.

4. Najsvestraniji i najizdržljiviji sistem opruge

Jake, izdržljive džepne opruge mogu da podrže skoro svaki oblik i veličinu. Ovo ga čini savršenim izborom za parove sa velikim razlikama u težini, jer će se džepne opruge prilagoditi težini svakog pojedinca i stoga pružiti individualnu podršku za svaku osobu.

Zaključak

Svaki proizvođač će imati svoju verziju džepnih opruga, ali u suštini će koristiti isti osnovni princip. Budući da su premium sistem opruge u svetu dušeka, dušeci sa džepnim oprugama će trajati otprilike 10-12 godina, u zavisnosti od kvaliteta opruge i ako ste se brinuli o svom dušeku redovnim rotiranjem dušeka i korišćenjem štitnika za dušek radi čuvanja higijene, Vaš dušek trajaće mnogo duže.

ČAK I PAROVI KOJI NE MOGU DA SE SLOŽE NI U ČEMU SLAŽU SE O „SAVRŠENOJ“ ČVRSTOĆI ORNEO DUŠEKA

Ako cenite čvrst dušek, a vaš partner više voli mekani, evo vaše karte za kompromis. Dušeci ORNEO pružaju Vam udobnost pri oblikovanju i podršku za povlačenje kako biste se oboje probudili srećni.

BALANS I PODRŠKA

Konačno spavajte slobodno. Luksuzni hibridi imaju bolji odziv, bolju pokretljivost spavača i nikada vas ne ostavljaju sa osećajem živog peska memorijske pene.

SVEŽ SAN

Dok standardni dušeci od memorijske pene zadržavaju toplotu, naš luksuzni hibridni dizajn promoviše prozračnost i protok vazduha, obezbeđujući hladan i udoban san svake noći.

DIZAJN DA TRAJE

Dok standardni dušeci od pene imaju tendenciju da se pokvare tokom vremena, naš luksuzni hibrid je napravljen da traje dugo.

Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi sa našim proizvodima, slobodno nas kontaktirajte. Naši stručnjaci su uvek udaljeni samo jedan klik!

Orneo dušeci sa džepičastim jezgrom: Heaven, Dionis, Superior koko, Superior memory, Superior…

Dušeci ORNEO – penasti

Orneo dušeci od pene prave se od Sky cell pene, Pu pene, lateks pene, memorijske pene, HR (high-resiliance) pene i po kvalitetu materijala i kvalitetu izrade predstavljaju proizvode visokog kvaliteta.

Ove pene imaju izuzetnu sposobnost ventilacije, odnosno izvanredno dišu, kao i odlične termičke osobine – vlaga se ne zadržava u njima i pena je negostoljubiva za bakterije i grinje.

Shodno gustini pene koja se koristi mogu se napraviti razne kombinacije pena i samim tim uraditi odgovarajući dušek za svakoga. Na dušecima od pene tačka rasterećenja ne postoji, već pena rasterećuje od pritiska u svakom dodirnom mestu sa telom. Tačkasta elastičnost i mogućnost savršenog prilagođavanja pene je ono što ih čini superiorno udobnijim u odnosu na druge dušeke. Osim tačkaste elastičnosti postoje još neke prednosti u odnosu na druge dušeke.

POD PRITISKOM

Naši slojevi dušeka od prilagodljivih pena su dizajnirani da oslobode uobičajene tačke pritiska ispod ramena,

kukova i nogu za bolje poravnanje kičme na bilo kom tipu tela.

Pene su neuporedivo lakše, a to pojednostavnjuje manipulaciju (okretanje, transport, ćišćenje…).

Orneo dušeci od pene dolaze sa navlakama koje se mogu skinuti i oprati. To je veoma važno jer se na taj način predupređuju i ublažavaju simtomi alergije na grinje i kućnu prašinu. 

U našoj ponudi su dušeci od najmekših do najtvrđih.

Orneo penasti dušeci: MorfejPrincMemory coolCasperMemory fleksMemory plusEkonomik

Šta izdvaja naše dušeke?

Ergonomsko poravnanje

Savršen balans mekog i čvrstog materijala.

Mnogo dobro

Pene regulišu protok vazduha što našem spavanju daje dodatnu udobnost.

Pažljivo birani

Razvijeni od strane vizionarskih inženjera i istraživača.

Email
Messenger
WhatsApp
Viber
Phone
Messenger
Whatsapp

Add the number to the Contacts on your phone and send us a message via app.

Call us:

+38162-227-778

Viber
Phone
Email
Reset Password